Business Finlandin ONE HEALTH P4 – hanke, yhteistyömahdollisuudet Health & Life Science yrityksille 

Business Finland on avannut ONE HEALTH Co-Research ohjelman, jonka tavoitteen on edistää suomalaisten ennalta ehkäisevän lääketieteeseen innovaatioiden syntyä. Hanke tuottaa BIG dataa iho eksosomeista ja avaa lukuisia mahdollisuuksia soveltaa ihonanopallo eksosomi kosmoslöydöstä muihinkin kuin vain sairauden tai paranemisen arvioon. Näitä ovat mm. urheilu, hyvinvointi, suolen- ja ravinnon sopivuus hyvinvoinnillemme, terveellisen ravinnon ilmeneminen, luonnon vaikutus meihin, perheiden suhteiden ilmemeneminen ja sosiaaliset suhteet. Hanke luo konkreettista pohjaa vaikuttaa ja seurata hyvinvointimme kehitystä luonnon, kuten vihannekset ja marjat eksosomi nanopallojen avulla.  

Hankken kautta edistetään ihon eksosomi-nanopallojen kuljettamien soluperäisten molekyylien kautta tapahtuvaa fysiologisten tilojen monitorointia. Esimerkkinä voisi olla diabetes, neurologiset sairaudet, stressi tai lihavuuteen liittyen muutoksen diagnostiikka mukaan lukien ravinto ja henkinen hyvinvointi.    

Tavoitteena on edistää hanketta yhteistyössä Health & Life Science yritysten kanssa kohti uuden sukupolven tuotteita terveyden huollon, lääketieteen ja wellness wearable alueen sovelluksia. 

Ota yhteyttä prof. Seppo Vainioon saadaksenne lisätietoa.  

Prof. Seppo Vainio,

University of Oulu 

Seppo.Vainio@oulu.fi