Work in Finland – new service for employers of international talent

Are you thinking of hiring international talent? Do you need practical support? Work in Finland is a new service that provides you with guidance on, for example, recruitment of international experts, salary and permit processes. All of this is easily accessible and free of charge. Call or send an e-mail and let the professionals support you.

More information available in Finnish.

Uudesta Work in Finland -kansainvälisen rekrytoinnin työnantajaneuvonnasta yritykset ja työnantajat saavat tietoa ja ohjausta kansainvälisten osaajien rekrytointiin, palkkaus- ja lupaprosesseihin sekä Suomeen asettautumiseen liittyviin kysymyksiin. Neuvontaa tarjotaan puhelimitse ja sähköpostitse. Palvelun tarjoavat TE-toimiston Work in Finland -asiantuntijat. Työnantajille suunnattu neuvontapalvelu on yksi monista toimista, joilla Suomi sujuvoittaa osaajien maahanmuuttoa. Palvelu on osa laajempaa kehitteillä olevaa Work in Finland -toimintoa, jonka valmistelua Työ- ja elinkeinoministeriö johtaa ja jonka osana myös Business Finlandin Work in Finland -yksikkö tulee toimimaan.

Erityisesti ensimmäistä ulkomaan rekrytointia suunnittelevat työnantajat käyttävät usein paljon työaikaa viranomaisprosessien ja työntekijän asettautumiseen liittyvien käytännön asioiden selvittämiseen. Tällä hetkellä kansainväliseen rekrytointiin liittyvää tietoa löytyy monesta eri paikasta ja monen viranomaistahon toimesta. Työnantajat ovat kokeneet sen hankalaksi.

Uuden työnantajaneuvonnan tavoitteena on tehdä kansainvälisestä rekrytoinnista helpompaa työnantajille, tarjoamalla heille henkilökohtaista ja käytännönläheistä neuvontaa juuri heidän kansainväliseen rekrytointiinsa liittyviin kysymyksiin. Valtakunnallisen työnantajaneuvonnan on tarkoitus myös auttaa ja nopeuttaa työnantajien siirtymistä tarpeenmukaisiin palveluihin.

Palveluun voivat soittaa niin yksityisen, julkisen kuin kolmannen sektorin työnantajat, toimialasta tai yrityksen koosta riippumatta. Se auttaa sekä kansainvälistä rekrytointia aloittelevia että kansainvälisen rekrytoinnin kokemusta kerryttäneitä työnantajia. Palvelu on maksuton, pois lukien puhelujen osalta soittajan liittymäsopimuksen mukainen hinta. 

Palvelu palvelee arkisin maanantaista perjantaihin klo 9–12.
Puhelinnumero: 0295 016 770
Sähköpostiosoite: tyonantajaneuvonta@workinfinland.fi

Source: Business Finland