Mekitec has acquired Grupo Bimbo’s AI-focused subsidiary

Food quality control system manufacturer Mekitec Group acquired Kanan Smart Solution. This strengthens the company’s position among the global leaders of X-ray inspection systems for baking companies and boosts its market position in Latin America.

Grupo Bimbo has used Mekitec’s X-ray systems, powered by Kanan’s software solutions, for many years. Bimbo Ventures, Grupo Bimbo’s venture arm, will now enable Mekitec to grow faster and increase its focus on baking solutions.

ABOUT MEKITEC

Mekitec manufactures X-ray quality control systems for the global food industry and has provided over 1,000 systems in more than 40 countries. It employs 55 people worldwide with a revenue of USD 5.7 million.

www.mekitec.com

ABOUT Kanan Smart Solution

Kanan Smart Solution is a subsidiary of Grupo Bimbo that focuses on the development of artificial intelligence and X-ray inspection technology. It employs 13 people in Mexico with a revenue of USD 1.8 million.

www.kananss.com

Read more in Finnish

Yrityskaupan myötä maailman johtavan leipomoyrityksen Grupo Bimbon tekoälyyn keskittyvästä tytäryhtiöstä tulee osa Mekitec Groupia, ja Mekitec saa oman paikallisen myynti- ja palveluyksikön Meksikoon. Mekitec ottaa Grupo Bimbon kanssa jättiloikan suoraan globaaliin markkinaan: on arvioitu, että jopa joka kahdeskymmenes maailmassa myyty leipä on Grupo Bimbon valmistama. Mekitecin ja Kananin ratkaisut ovat jo käytössä Grupo Bimbon leipomoissa USA:ssa ja Meksikossa.

Mekitecin tuotekehitykselle Grupo Bimbon yhteistyö tuo mahdollisuuden nousta globaaliksi teknologiajohtajaksi leipomoteollisuuden laadunvarmistuksessa. Kestävän elintarviketuotannon vaatimukset lisäävät tulevaisuudessa merkittävästi globaalia kysyntää tuotteiden turvallisuusratkaisuille. Mekitec on jo nyt markkinajohtaja ratkaisuissa, joissa elintarvikkeiden vierasesineitä ja laatuvirheitä tunnistava, kustannustehokas turvallisuusteknologia sijoitetaan jokaiselle tuotantolinjalle. Näin yksittäisten elintarviketuotteiden virheet löydetään nopeasti, pakkaukset ovat virhetilanteissa helposti jäljitettävissä ja takaisinvetotilanteissa tuotehävikki pienenee merkittävästi.

Yritysosto maksetaan Mekitecin osakkeilla, minkä myötä Grupo Bimbon kasvurahoitusyhtiöstä Bimbo Venturesta tulee Mekitecin osakkuusyhtiö. Alusta asti kansainvälisesti toimineen Mekitecin juuret ovat Suomessa: taustalta löytyy samat perustajat kuin röntgenilmaisimia kehittävän Detection Technology Oy:n menestystarinan takaa. Mekitec valmistaa kokonaisia ruokateollisuuteen keskittyviä röntgenjärjestelmiä ja niitä on toimitettu jo toista tuhatta kappaletta yli 40 maahan. Yritysoston myötä globaali toiminta saa uuden mittakaavan, kun haastava Pohjois- ja Etelä-Amerikan markkina avautuu koronanjälkeiseen kasvuun. Yrityksellä on toimipisteet Suomessa Oulussa ja Espoossa, ja maailmalla Hong Kongissa, Yhdysvalloissa ja nyt myös Meksikossa. Mekitecin omaomisteinen kokoonpanotehdas sijaitsee Xi’anissa, Kiinassa.

– Jäljitettävyys ja tekoäly ovat ruokaturvallisuuden tulevaisuuden ratkaisuja. Mekitecille tämä yritysosto on iso strateginen askel suoraan elintarviketeollisuuden kehityksen globaaliin mittakaavaan, Mekitec Groupin toimitusjohtaja Antti Sivula hehkuttaa. – Bimbon kasvurahoitusyhtiön mukaan tulo sekä koko Grupo Bimbon asema Mekitecin asiakkaana varmistavat, että pysymme etulinjassa elintarviketeollisuuden teknologiatoimittajana.

Grupo Bimbon Chief Information and Transformation Officer Raul Obregon painottaa laadun merkitystä kumppanin valinnassa:

– Yrityksemme on sitoutunut laatuun: emme tyydy ainoastaan parhaaseen teknologiaan vaan etsimme parhaat kumppanit tulevaisuuden ratkaisujen kehittämiseen.

Myös teknologiayhtiö Kananin toimitusjohtaja ja kasvurahoitusyhtiö Bimbo Venturesin johtaja Pablo Sánchez uskoo tekoälyn muuttavan koko toimialaa.

– Yhteistyölle Mekitecin kanssa on suuret odotukset, ja tavoitteena on kehittää kokonaan uutta elintarviketeollisuuden laadunvalvontaa, alkaen leipomoteollisuudesta.

Yhteyshenkilöt

Antti Sivula

Mekitec, CEO

antti.sivula@mekitec.com

Heli Mehtälä

Mekitec, Marketing Manager

heli.mehtala@mekitec.com

Lähde: Mekitec