Mectalent prepares for growth and begins a factory expansion

Oulu-based Mectalent’s expansion will bring 1,000 square meters of machining and assembly space; clean-room space will also increase. The investment enables the company to meet the growing demand of its customers in the years to come.

While the current year has been challenging, Mectalent sees the need to think about the future now. Therefore, in addition to production facilities, the company is investing in new technologies and automation to increase competitiveness.

Read more information in Finnish.

Oululainen sopimusvalmistaja ja tarkkuusmekaniikan huippuosaaja Mectalent laajentaa koneistus- ja kokoonpanotilojaan noin 1000 neliön laajennuksella. Myyntijohtaja Matti Ojala sanoo, että investoinnilla varaudutaan Mectalentin asiakkaiden kasvuun. Vaikka koronapandemia hankaloittaa työskentelyä kaikilla toimialoilla, on pidettävä katse tulevissa vuosissa.

”Meillä ei ole omia tuotteita, vaan työmme on olla asiakkaidemme kasvun mahdollistaja. Kun asiakkaamme kasvavat, meidän on huolehdittava ajoissa, että kapasiteettia on vapaana sekä nykyisille, että myös uusille asiakkaille”, Ojala tiivistää.

Koronakevään jälkeen monelle yritykselle on syntynyt halu hallita saatavuuteen liittyviä riskejä. Laajennuksella varaudutaan myös tuotanto- ja kokoonpanotyön siirtymiseen jatkossa takaisin Aasiasta, minne edulliset valmistuskustannukset ovat sitä ohjanneet.

”Työvoimakustannukset ovat vain yksi osa laajempaa kokonaisuutta. Tuotantotilojen lisäksi investoimme uusiin teknologioihin ja tuotannon automatisointiin lisätäksemme kilpailukykyämme”, Ojala sanoo.

Palvelumalli kattaa tuoteprosessin alusta loppuun

Lisätilaa saadaan koneistukseen, hitsaukseen, laitevalmistukseen ja kokoonpanoon. Myös puhdastilan määrä kasvaa. Mectalentin laajennus lisää kapasiteettia sarjatuotantoon ja tuotekokonaisuuksien valmistamiseen: Palvelumalli kattaa kaiken tuotekehityksestä suunnitteluun, valmistukseen, kokoonpanoon ja testaukseen asti. Resurssit ovat käytettävissä sekä koneistusasiakkaille että vaativia kokonaisuuksia tarvitseville laitevalmistajille.

Kehittämällä omia valmiuksiaan Mectalent pyrkii samalla kehittämään kumppanuuttaan asiakkaidensa kanssa.

Yhteyshenkilö

Matti Ojala
Myyntijohtaja, Mectalent
matti.ojala@mectalent.fi

Lähde: Mectalent