Terveyden älypuhelinsovellukset – trendit, regulaatio ja arviointi, online valmennus

Terveyssovellusten määrä on kasvanut räjähdyksenomaisesti sen jälkeen kun Apple avasi ensimmäisen sovelluskauppansa. Terveyteen liittyviä älypuhelinsovelluksia on nykyisin satojatuhansia. Sovelluskaupasta älypuhelimeen ladattava sovellus voi olla itsenäinen ohjelmisto tai ohjelmisto, joka hyödyntää puhelimen sensoriteknologiaa. Vaihtoehtoisesti terveyssovellus voi kytkeytyä esimerkiksi lääkinnälliseen laitteeseen, tai sen muodostavat sovellus ja puhelimeen kiinnitettävä ulkoinen sensori.

Voimakas alkuinnostus on ohitettu, kilpailu kiristynyt ja viranomaissääntely terävöitynyt. Sovelluksista on tullut näiden julkaisemisen alkuvaiheisiin nähden vakavastiotettavampia. Jotkut näistä sovelluksista ovat lääkinnällisiä laitteita ja kuuluvat näitä koskettavan regulaation piiriin. Terveyssovelluksia kehittävät yhä kasvavassa määrin perinteiset tietotekniikan tai terveysteknologian yritykset yksittäisten harrastajien sijaan. Kuitenkin, keskustelu näiden sovelluksien luotettavuudesta ja turvallisuudesta on ajankohtainen tänäänkin.

Tässä koulutuspäivässä pureudutaan mm. seuraaviin kysymyksiin:

  • Mikä on terveyden älypuhelinsovellusten markkinatilanne tänään ?
  • Milloin älypuhelinsovellus on lääkinnällinen laite ?
  • Millaisia ovat ohjelmistoja koskettavat viranomaisvaatimukset ja vaatimustenmukaisuuden osoittamisen prosessit lääkinnällisiä laitteita koskettavan asetuksen MDR 2017/745 mukaisesti ?
  • Millaisia erilaisia palveluita, arviointikehikoita ja standardeja on olemassa terveyden älypuhelinsovelluksien kehitystyötä, löydettävyyttä ja suosittamistoimintaa tukemaan?

Aika: 4.11.2021, klo 9:00-16:00
Paikka: Online (ZOOM)
Kouluttaja: Terhi Holappa, USBIMED

Ilmoitauttuminen  14.10.2021 mennessä.

Osallistumismaksu: 350 euroa / osallistuja (alv 24 % lisätään hintaan).

Koulutus on suunnattu erityisesti tuoteyritysten, terveydenhuollon yksiköiden sekä terveysteknologian tutkimus-ja kehityshankkeiden puitteissa toimiville kehittäjille ja suunnittelijoille, jotka osallistuvat terveyden älypuhelinsovelluksien kehittämiseen tai laadun hallintaan (RA/QA henkilöstö), tai arviointikehikoiden kehittämistyöhön.

Lue lisää: https://spark.adobe.com/page/z9Q78Bocwnp8p/

 

Yhteyshenkilö

Terhi Holappa
USBIMED
terhi.holappa@usbimed.fi
+358 40 5595 726