Oulun innovaatioallianssin tapahtuma, Oulu

Olkkari tarjoaa näyteikkunan Oulun innovaatioallianssin kiinnostavimpiin aihepiireihin ja kokoaa yhteen OIA-kumppaneita, yrityksiä, kaupunkikehittäjiä ja opiskelijoita.

Mikä on ajankohtaista oululaisessa kiertotaloudessa? Miten kaupunkikehittäminen mahdollistaa uudenlaisia teollisuuspuistoja? Missä kaikessa robotit ja droonit ovat työn touhussa? Miten Smart City Oulussa kehittyy? Miten toimitaan klustereissa ja kehitetään yhdessä? Miten saada enemmän irti ennakointityöstä? Olkkari-tapahtuma antaa vastauksia kaikkiin näihin kysymyksiin. Mitä sinä haluaisit tietää?

Tule kanssamme 12.12. BusinessAsemalle OIA-vuoden päätapahtumaan. Päivän ohjelmassa tietoiskuja, työpajoja ja demoja. Valitse kiinnostavimmat!

Aika: 12.12.2023
Paikka: OIA Olkkari, Business Asema, Hallituskatu 36B, Oulu
Ilmoittautumiset: https://www.lyyti.in/olkkari

Ohjelma

9.00 — 9.30 Aamupalaa tarjolla Lavalla

9.30 — 10.15
OIA, missä mennään nyt?Maria Vuorensola, BusinessOulu
Ekosysteemin orkestrointi – jaettujen haasteiden tunnistaminen: Krista Keränen, Vision Factory Oy

10.15 — 10.30 Ohjeistus päivän ohjelmaan ja siirtyminen rinnakkaissessioihin

10.30 — 11.00 Rinnakkaissessio 1- valitse itsellesi mielenkiintoisin teema, ennakkoilmoittautumista ei tarvita

– Hyvinvointiteknologian robotit palveluksessasi (Telesali): OSAO:n robotiikan ja IoT-teknologian koulutus‑, testaus- ja oppimisympäristössä yritykset voivat vahvistaa teknologiaosaamistaan ja tutustua esineiden internetin mahdollisuuksiin, sosiaalisiin robotteihin ja niiden hyödyntämiseen hyvinvointiteknologiassa.
– Oulusta tehdään kokeileva älykaupunki (OIA-tila): Älykaupunki tarjoaa koko kaupunkia kehittämisalustaksi yritysten tuotteille ja palveluille. Jos sinulla on idea, josta haluat kehittää tuotteen, olet oikeassa osoitteessa.
– Työkalupakki ekosysteemin orkestroijille (Ahjo): Miten tunnistetaan ekosysteemin yhteiset teemat? Miten hahmotetaan yhteistyön muodot? Entä miten tunnistetaan toimijat? Vision Factoryn laatima työkalupakki tarjoaa keinoja ekosysteemin mahdollisuuksien hahmottamiseen.
– Osaavaa työvoimaa yrityksille (Operaattori): Osaava työvoima on yritysten kilpailukyvyn perusta. Muuttuva maailma haastaa yritysten toimintatapoja ja tarve jatkuvalle oppimiselle on ajankohtaisempaa kuin koskaan ennen. Suomen kilpailukyky edellyttää osaamistason ylläpitämisessä yhteistyötä erityisesti oppilaitosten ja liike-elämän kesken. 

11.00 — 11.30 Rinnakkaissessio 2- valitse itsellesi mielenkiintoisin teema, ennakkoilmoittautumista ei tarvita

– Uutta bisnestä drooneista (Telesali)
– Metaversumi luo uuden ulottuvuuden (OIA-tila): MetaCity on ympäristö, jossa tutkijat, yritykset, start-upit, kaupunkisuunnittelijat ja kaupunkilaiset kohtaavat. Se on myös kokeilualue, jossa voidaan kehittää, pilotoida ja skaalata älykaupungin digitaalisia ja virtuaalisia sovelluksia, palveluita ja tuntemuksia.
– Hyvinvointikampus ja referenssikeskus OYSTER (Ahjo): Tulevaisuuden sairaalan yhteyteen suunnitellaan digitaalisen terveysteknologian kehityspuistoa. Kampus yhdistää sosiaali- ja terveysalan tutkimuksen, testauksen, koulutuksen, innovaatio- ja kehitystoiminnan sekä digitaalisen terveysteknologian.
– Joustava ennakointityö pitää hengissä (Operaattori): Ennakointi auttaa yritystä tunnistamaan liiketoiminnan mahdollisuudet. Tulevaisuutta koskevaa tietoa kannattaa käyttää päätöksenteossa, nykyisten käsitysten haastamisessa ja vaihtoehtojen pohtimisessa.

11.30 — 11.40 Inspissessio: Oletko ekosysteemin perhonen vai mehiläinen? (Telesali)

11.40 — 12.30 Lounastauko (omakustanteinen) ja verkostoitumista

12.30 — 13.00 Vuoropuhelua yritysten kanssa, parhaita toimintamalleja(Telesali)

13.00 — 13.30 Rinnakkaissessio 3- valitse itsellesi mielenkiintoisin teema, ennakkoilmoittautumista ei tarvita

– RadioPark kaikille radioita soveltaville (Telesali): RadioPark ei ole vain radioliitettävyyttä, vaan myös sitä, mihin radioita voi käyttää. Olipa sinulla radiolaite, tarve tyyppihyväksynnälle, IoT-verkkoelementti, tietoturvaratkaisu tai terveys- tai oppimissovellus, tule mukaan klusteriin.
– Digitaalisia innovaatioita kiinteistö- ja rakennusalalle (OIA-tila): Älykäs liikkuvuus, älykäs energia, älykkäät materiaalit. PropTech-klusteri on monialainen ekosysteemi, joka synnyttää uutta liiketoimintaa ja houkuttelee uusia yrityksiä, sijoittajia ja tukimuskeskuksia Ouluun. Tule verkostoitumaan, kehittämään ja vaikuttamaan.
– Miten käännämme talouden lineaarisesta kiertoon? (Ahjo): Miten kiertotaloutta pitäisi mitata – tai miten ei? Tule mukaan kiertotalousklusteriin!
– Mitä on vastuullisuus? (Operaattori): Oletko miettinyt, mitä vastuullisuus omassa yrityksessäsi on? Tule kuulemaan mitä on mikro- ja pienyritysten vastuullisuus ja miten vastuullisuussuunnitelma tehdään. Lataa ilmainen materiaali Vastuullisuus-opas

13.30 — 14.00 Rinnakkaissessio 4- valitse itsellesi mielenkiintoisin teema, ennakkoilmoittautumista ei tarvita

– Tulevaisuuden vetovoimaiset teollisuuspuistot (Telesali): Millaisia ovat tulevaisuuden teollisuuspuistot Oulussa, Suomessa ja Euroopassa? Oulun kaupungin yleiskaavoitus ja BusinessOulu luotaavat vetovoimaisten teollisuuspuistojen rakentumista ja yritysten näkemyksiä. Mitä on otettava huomioon kestäväksi teollisuuspuistoksi sopivalla alueella?
– Water TestBed aidossa jätevesiympäristössä (OIA-tila): Oulun Vesi ja Oulun yliopisto rakentavat yrityksille ja tutkijoille testaus- ja pilotointiympäristöjä aidossa jätevesijohtoverkostossa. Miten varmistetaan vesihuollon laatu ja luotettavuus? Miten vähennetään energiankulutusta ja vesivuotoja? Miten parannetaan toiminnan tehokkuutta kohtuukustannuksin?
– Energiatehokkuutta hybridilaboratoriosta (Ahjo): Hybridilaboratorio on ainutlaatuinen automaatio‑, energia‑, LVI- ja sähkötekniikan kehitysympäristö, jonka keräämää dataa voi hyödyntää vaikkapa kulutusjouston, kunnossapidon ja big data ‑sovellusten kehittämisessä.
– Taito toimia klustereissa on tärkeää (Operaattori): Vahvat klusteritoimijat Smart City Innovation Cluster (SCIC) ja NordicHub jakavat kokemuksiaan ja näkemyksiään klustereiden maailmasta. Miten klusterit kehittyvät ja miten niissä toimitaan? Miten klusterit pärjäävät globaaleilla markkinoilla?

14.00 — 14.30 Iltapäiväkahvit ja tilaisuuden yhteenveto (Telesali)

Tilaisuus järjestetään ainoastaan livenä, muutokset ohjelmassa ovat mahdollisia.

Yhteystiedot
Pirjo Koskiniemi, pirjo.koskiniemi@businessoulu.com
Soile Jokinen, soile.jokinen@businessoulu.com