9Solutions Asset Tracking improves workflows in Mikkeli Central Hospital

Mikkeli Central Hospital adopted the 9Solutions asset tracking solution already in 2016 and can be seen as a pioneer in utilising real-time locating systems (RTLS) in the hospital environment. Automated tracking of equipment enabled by the 9Solutions system offers a demonstrable return on investment in terms of saving time, money as it decreases asset search time, automates asset management workflows, and optimizes an asset procurement strategy.

Lue lisää suomeksi.

Järjestelmä paikantaa sairaalan kaikki sängyt sekä pyörätuolit, rollaattorit, kävelytuet ja henkilönostimet. Lisäksi paikannetaan muutamia liikkuvia laitteita, joita useampi osasto käyttää. Laitepaikannus helpottaa huomattavasti henkilöstön työtä, kun aikaa ei kulu niiden etsimiseen. Paikannus mahdollistaa myös laitteiden tehokkaan yhteiskäytön ja sen myötä kustannussäästöt, kun laitteiden määrää on voitu vähentää.

Ilman toimivaa laitepaikannusta sänkyjen ja apuvälineiden sujuva hallinta on aivan mahdotonta. Henkilökunta joutuisi jatkuvasti juoksentelemaan edestakaisin ja etsimään esimerkiksi vapaita sänkyjä. Paikannuksen ansiosta ne voi mennä suoraan hakemaan oikeasta paikasta”, Etelä-Savon sosiaali- ja terveyspalvelujen kuntayhtymä Essoten tekninen päällikkö Teppo Yli-Karro perustelee.

Toiminnan tehostamisen edellytys on, että tieto laitteiden sijainnista liikkuu saumattomasti muiden sairaalan järjestelmien välillä ja on tehokkaasti hyödynnettävissä toiminnan ohjauksessa ja päivittäisessä työssä.

Henkilökunta näkee laitteiden sijainnin suoraan sairaalan pohjakuvalta mobiilisovelluksella sekä tietokoneelta. Eri tyyppiset laitteet voidaan myös erottaa eri väreillä, jolloin tarvittavat laitteet löytyvät kätevästi muiden laitteiden joukosta.Laitepaikannuksen lisäksi Mikkelin keskussairaalassa on käytössä myös 9Solutions Oy:n hoitajakutsu- ja henkilöturvaratkaisu. Yli-Karron mukaan henkilöstö on ollut tyytyväinen 9Solutions-ratkaisuun. Se sujuvoittaa sairaalan arkea sekä varmistaa niin henkilöstön kuin potilaiden turvallisuuden ja parantaa hoidon laatua potilaiden näkökulmasta. Erityistä kiitosta Yli-Karro antaa 9Solutions-ratkaisun muunneltavuudesta, jonka ansiosta nykyinen järjestelmä on saatu vastaamaan juuri heidän organisaationsa tarpeisiin.

Lähde: 9Solutions