Funding in sight for Otometri to grow

Otometri Oy is seeking funding to complete the CE marking process (change notice) and to start the sales and marketing efforts for its solution, which will be classified to IIa medical devices class. The goal is to collect 280 KEUR during this funding round.

‘We have already several interested investors whom we will meet on February 13th to discuss the funding round further. We want to find a few more interested investors,’ said Manne Hannula, CEO at Otometri.

Otometri manufactures a smart phone solution for home detection and monitoring of ear infections that are extremely common with small children.

More information available in Finnish.

Otometri Oy valmistaa mobiililaitteen (Android, iPhone) avulla käytettävää korvatulehdusmittaria, jonka avulla pienten lasten vanhemmat voivat havaita tulehduksen välikorvassa ja seurata tilanteen kehittymistä kotona. Parhaillaan Otometrilla on auki rahoituskierros, jossa se hakee rahoitusta CE-merkinnän viimeistelyyn (medikaalilaite luokka IIa). Otometrilla on voimassa oleva CE-merkintä, joka on myönnetty aikaisemmalle tuoteversiolle, joten osaaminen merkinnän viimeistelyyn löytyy omasta tiimistä.

Rahoituskierroksella on tarkoitus kerätä rahoitusta 280 000 € ja CE-merkinnän viimeistelyn lisäksi rahoitusta käytetään tuotteen myynnin ja markkinoinnin aloittamiseen. Otometri Oy on parhaillaan koostamassa sijoittajasyndikaattia tarvittavan rahoituksen keräämiseksi ja kolme yksityissijoittajaa on jo ilmoittautunut mukaan. Järjestämme syndikoitumisesta kiinnostuneille sijoittajille tilaisuuden keskiviikkona 13.2, jolloin he voivat kuulla tarkemmin suunnitelmistamme sekä tavata yrityksen avainhenkilöt ja toisensa. Samassa tilaisuudessa on tarkoitus keskustella yhdessä syndikaatin muodostamisesta. Tilaisuus järjestetään Helsingissä, mutta siihen on mahdollista osallistua etänä.

Otometrin tiimi on vahvistunut vuoden sisään merkittävästi, kun markkinointijohtajana aloitti Juhamatti Huusko ja osa-aikaisena rahoituksesta vastaavana johtajana Olli-Matti Nevalainen. He ovat kokeneita ja yrittäjähenkisiä liike-elämän ammattilaisia, jotka tuovat Otometriin paljon lisää osaamista. Molemmat ovat koulutukseltaan kauppatieteiden maistereita.

 ”Otometrin mobiililaitteen avulla käytettävää korvatulehdusmittaria odotetaan markkinoille. Saamme paljon kyselyjä laitteen markkinoilletulon ajankohdasta ja hinnasta. Haemme rahoitusta, jotta voimme viimeistellä CE-merkintäprosessin ja aloittaa laitteiden myynnin. Juhamatin ja Olli-Matin myötä olemme saaneet Otometriin kovan luokan osaamista, jota tarvitsemme tuodaksemme korvatulehdusmittarin markkinoille niin Suomessa kuin myös muualla EU:ssa” toteaa toimitusjohtaja Manne Hannula.

 

Yhteishenkilö

Manne Hannula
Toimitusjohtaja, Otometri
+358 453 219 440
manne.hannula@otometri.fi

Source: Otometri

 

Joanna Seppänen, Health & Life Science, OuluHealth

← Back to news & blogs