Olkkari goes klusterit, Oulu

Olkkari tarjoaa näyteikkunan Oulun innovaatioallianssin kiinnostavimpiin aihepiireihin ja kokoaa yhteen OIA-kumppaneita, yrityksiä, osaajia ja kaupunkikehittäjiä.

Miltä maistuisi digitaalinen vesi? Miten otetaan 100 seuraavaa askelta entistä älykkäämpään Ouluun? Tiedätkö, mitä teollisuus haluaa juuri nyt? Mitä osaamista ICT-ala tarvitsee? Kesä-Olkkari avaa näyteikkunan oululaisen osaamisen ja yritysklustereiden maailmaan.

Aika: 11.6.2024 klo 11 – 16
Paikka: BusinessAsema, Hallituskatu 36, Oulu (vain live)
Ilmoittautuminen: https://www.lyyti.in/Olkkari_goes_klusterit

Ohjelma

11.00 — 11.45 Lounas tarjolla Antell Asemalla

11.45 — 12.30
Mitä OIAssa osataan? Maria Vuorensola, BusinessOulu (Telesali)
Oulun ICT-ala — fokusalueet ja osaamistarpeet, Jussi Leponiemi, BusinessOulu (Telesali)
Nosta yrityksesi osaamista Horisontti-rahoituksen avulla(Telesali)

Ohjeistus päivän ohjelmaan ja siirtyminen rinnakkaissessioihin

12.45 — 13.15 Rinnakkaissessio 1 – valitse itsellesi kiinnostavampi teema, ennakkoilmoittautumista ei tarvita

Yritysklusterien uudet tuulet. Tule tutustumaan Oulun klusterimaisemaan! Uunituore klusterimaisemakartta kertoo, missä klusterit parhaillaan menevät. Klusterien vauhdittamiseksi on tehty osaamismalli, joka varmistaa oikeanlaisen osaamisen yrityksissä. (Operaattori)
Vesialan digitaalinen vallankumous.Elämämme riippuu puhtaasta vedestä. Turvallisen vesihuollon uusia ratkaisuja pääsee tulevaisuudessa testaamaan ja pilotoimaan aidossa jätevesiverkostossa Oulussa. Samaan aikaan digitaalisten vesien lippulaivahanke turvaa vesivaroja digitaalisten kaksosten avulla. Huippututkimuskeskittymä ja innovaatioekosysteemi pohjustaa seuraavaa vallankumousta vesialalla – digitaalisesti. (Ahjo)

13.15 — 13.45 Rinnakkaissessio 2 – valitse itsellesi kiinnostavampi teema, ennakkoilmoittautumista ei tarvita

Milloin markkinoille – RadioPark ja ajoittamisen taito Oikea-aikainen markkinoille meno on taitolaji. RadioPark haluaa auttaa yrityskenttää ymmärtämään milloin on oikea hetki uusimman langattoman teknologian soveltamiseen liiketoiminnaksi. Teknologian kehityksen seuraaminen tuo yhden kulman, mutta miten saamme luettua markkinoilta tulevia signaaleja? Tule pohtimaan miten RadioPark voi tarjota lisäarvoa tässä palapelissä. (Operaattori)
OSAO digikyvykkyyden edistäjänä Tule vaikuttamaan kehitystyöhön! Miten työelämäkumppanit voisivat hyödyntää OSAOn tulevaisuuden digikyvykästä kampusta? Workshopissa esitellään alustavia suunnitelmia uusista digitaalisista oppimisympäristöistä ja keskustellaan niiden mahdollisuuksista edistää yritysten digikyvykkyyttä. (Ahjo)

13.45 — 14.00 Tauko

14.00 — 14.30 Rinnakkaissessio 3 – valitse itsellesi kiinnostavampi teema, ennakkoilmoittautumista ei tarvita

OYSTER — digitalisaatio ja tulevaisuuden terveysteknologiset ratkaisut (Operaattori)
Osaamisesta kilpailuetua – Millaiselle osaamiselle on tarvetta? Tule kertomaan, miten korkeakoulut voivat konkreettisin keinoin tukea yritystäsi henkilöstön osaamisen kehittämisessä. Workshopissa esitellään Oulun yliopiston ja Oulun ammattikorkeakoulun yhdessä teettämän sidosryhmäkyselyn tuloksia ja käydään keskustelua jatkuvan oppimisen tarjonnan kehittämisestä. (Ahjo)

14.30 — 15.00 Rinnakkaissessio 4 – valitse itsellesi kiinnostavampi teema, ennakkoilmoittautumista ei tarvita

Kiertotalousklusteri edistää Oulun seudun yritysten kiertotalousliiketoimintaa (Operaattori)
PrintoCent – elektroniikkateollisuuden uudistaja Tiesitkö, että Oulu on kansainvälisesti tunnettu painetun älyn keskus? Tule tutustumaan painetun älyn tuotedemoihin ja yrityksiin (Ahjo)

15.00 — 15.30 Kahvit ja 100 seuraavaa askelta älykkäämpään Ouluun, Ari Saine, BusinessOulu (Antell Asema)
Oulussa otetaan 100 askelta kohti älykkäämpää kaupunkia. Tavoitteena on, että 50 askelta on yritysten tekemiä kokeiluja kaupunkiympäristössä ja 50 muita älykaupunkiin suuntaavia toimia. Toimet suuntautuvat seitsemään teemaan: kaupungin toimimiseen kokeiluympäristönä yrityksille, Oulun kulttuuripääkaupunkivuoden 2026 tukemiseen, hiilineutraaliuden tavoittelemiseen, kansalaisten osallistamiseen, tulevaisuuden teknologioiden ja kiertotalousteemojen käyttöön opetuksessa, tekoälyn käyttöön ja metaversumin hyödyntämiseen.

Rinnakkaistapahtuma

EU-rahoitusklinikka klo 12.30 — 15.00

Onko yrityksesi kiinnostunut hyödyntämään EU:n tutkimus- ja innovaatiotukea eli Horisontti-rahoitusta?

EU:n Horisontti-rahoitushakemukset ovat tyypillisesti yhteishakemuksia, joissa yritykset, tutkimusryhmät ja korkeakoulut tavoittelevat alaa uudistavia innovaatiota. Kumppanuusverkostoissa myös vähemmän kokeneet yritykset pääsevät mukaan oppimaan ilman vetovastuuta. Hankkeet voivat kuitenkin olla myös yksittäisen yrityksen tekemiä.

EU-rahoituskilinkalla pääset keskustelemaan Oulun yliopiston EU-rahoitusasiantuntijoiden kanssa yrityksellesi sopivista Horisontti-rahoitusvaihtoehdoista sekä rahoituksen hakemiseen ja rahoitetun hankkeen toteutukseen liittyvistä käytännön asioista. Yliopiston rahoitusasiantuntijoilla on pitkäaikainen kokemus onnistuneiden Horisontti-rahoitushakemusten valmisteluista ja hankkeiden toteutuksen tuesta. Klinikka on maksuton eikä se sido sinua mihinkään jatkotoimenpiteisiin.

Tervetuloa keskustelemaan Horisontti ‑rahoituksesta yrityksesi hyväksi!

Olkkarin ohjelma täydentyy kevään edetessä. Tapahtuma on suomenkielinen.

Yhteyshenkilöt

Pirjo Koskiniemi
pirjo.koskiniemi@businessoulu.com
p. 040 592 5375

Soile Jokinen
soile.jokinen@businessoulu.com
p. 040 183 4722