Terveyden älypuhelinsovellus – trendit, regulaatio ja arviointi, valmennus

Terveyssovellusten määrä on kasvanut räjähdyksenomaisesti sen jälkeen kun Apple avasi ensimmäisen sovelluskauppansa. Terveyteen liittyviä älypuhelinsovelluksia on nykyisin satojatuhansia. Sovelluskaupasta älypuhelimeen ladattava sovellus voi olla itsenäinen ohjelmisto tai ohjelmisto, joka hyödyntää puhelimen sensoriteknologiaa. Vaihtoehtoisesti terveyssovellus voi kytkeytyä esimerkiksi lääkinnälliseen laitteeseen, tai sen muodostavat sovellus ja puhelimeen kiinnitettävä ulkoinen sensori.

Koulutus on suunnattu erityisesti tuoteyritysten, terveydenhuollon yksiköiden sekä terveysteknologian tutkimus-ja kehityshankkeiden puitteissa toimiville kehittäjille ja suunnittelijoille, jotka osallistuvat terveyden älypuhelinsovelluksien tai niiden arviointimenettelyjen kehittämistyöhön tai laadunhallintaan.

Aika: 26.8.2021 klo 9:00-16:00
Paikka: Zoom (online)

Kouluttaja: Terhi Holappa, USBIMED

Tässä koulutuspäivässä pureudutaan mm. seuraaviin kysymyksiin:

Mikä on terveyden älypuhelinsovellusten markkinatilanne tänään ?
Milloin älypuhelinsovellus on lääkinnällinen laite ?
Millaisia ovat ohjelmistoja koskettavat viranomaisvaatimukset ja vaatimustenmukaisuuden osoittamisen prosessit lääkinnällisiä laitteita koskettavan asetuksen MDR 2017/745 mukaisesti ?
Millaisia erilaisia palveluita, arviointikehikoita ja standardeja on olemassa terveyden älypuhelinsovelluksien kehitystyötä, löydettävyyttä ja suosittamistoimintaa tukemaan ?

Lisätietoja ja ilmoittatumislinkki: https://spark.adobe.com/page/z9Q78Bocwnp8p/

 

Yhteyshenkilö

Terhi Holappa

Senior Health Tech and Digi Health Expert

USBIMED

terhi.holappa@usbimed.fi