Lääkinnälliset ohjelmistot ja tietoturva 2022 – mitä vaaditaan ja miten käytännössä toimitaan?

USBIMED, Solita Oy sekä Tikkasec Oy yhdistävät voimansa ja järjestävät yhteistyönä ajankohtaisen koulutuksen syyskuussa 2022.

Tule mukaan ajankohtaiseen ja käytännönläheiseen koulutuspakettiin, jossa perehdyt lääkinnällisten ohjelmistojen tietoturvavaatimuksiin käytännönläheisesti. Ensimmäisenä iltapäivänä aloitamme lääkinnällisiä laitteita koskettavan EU asetuksen MDR 2017/745 ajankohtaiskatsauksella erityisesti ohjelmistojen ja tietoturvan sekä kytkeytyvien standardien ja ohjeiden näkökulmasta. Sitten syvennymme käytännönläheisesti lääkinnällisten ohjelmistojen tietoturvaan valmistajien kannalta katsoen. Toisen iltapäivän aloitamme perehtymällä sosiaali- ja terveysalan hankintojen näkökulmasta tietoturva- ja tietosuojavaatimusten listaan, joka kehitettiin Kyber-Terveys hankkeessa. Sitten jatkammekin jälleen käytännönläheistä osuutta lääkinnällisten ohjelmistojen tietoturvasta valmistajien näkökulmasta.

Päivämäärä ja aika: Tiistai 6.9.2022 sekä Keskiviikko 7.9.2022 klo 12:00-16:15
Paikka: Zoom (online)

Koulutus on suunnattu lääkinnällisten laitteiden (ml. ohjelmistot) valmistajille (yritykset) sekä alihankkijoille. Koulutuksesta hyötyy myös terveydenhuollon yksiköiden (valmistajan rooli) ja T&K -hankkeiden edustajat, jotka osallistuvat tai tulevat osallistumaan lääkinnällisten ohjelmistojen ja digitaalisten palveluiden kehittämiseen.

Lisätietoja ja ilmoittautuminen (osallistujamäärä rajattu) https://express.adobe.com/page/U5qsVg6QAayNv/

Yhteyshenkilö

Terhi Holappa
Senior Health Tech and Digi Health Expert
USBIMED
terhi.holappa@usbimed.fi