E-health-seminaaripäivä – Tulevaisuuden terveydenhuoltoa luomassa, Oulu

Tapahtuma toteutetaan COVID-19 -tilanteen vuoksi etäopetuksena – palautetta terveydenhuollon ammattilaisilta v. 5.0

Pidämme terveys- ja hyvinvointiteknologian yrityksille sekä pilottivaiheessa oleville tutkimusryhmille suunnatun tulevaisuuden terveydenhuollon opetukseen tähtäävän e-health-seminaaripäivän COVID-15-tilanteen vuoksi etäopetuksena 2.4.2020. Tapahtuman yhteyteen suunnitetujen tuotteiden ja -palveluiden hands-on-kokeilu jää pois ja tilalle tulevat etätöinä toteutettavat ryhmätyöt.

Tarjoamme yrityksille maksuttoman mahdollisuuden esitellä terveydenhuollon digitalisaation ja sähköisten terveyspalvelujen, sovellusten ja tuotteiden tarjoamia mahdollisuuksia lääketieteen valmistumisvaiheen opiskelijoille (LTK) ja sosiaali- ja terveyspalveluiden opiskelijoille (OAMK). Haluamme parantaa lääketieteen ammattilaisten valmiuksia ottaa yritysratkaisuja mukaan käytännön työhönsä sekä kehittää ratkaisuiden hankintaan liittyviä näkökulmia.

Toivomme mukaan kattavasti yrityksiä e-health-sektorin eri osa-alueilta osallistumaan materiaalien kasaamiseen opetusalueen teemojen mukaan. Erityisesti toivomme mukaan kansalaisten itsensä käyttöön tarkoitettuja sovelluksia ja tuotteita, joita ammattilaisten toivotaan osaavan paremmin hyödyntää työssään. Myös lääkärien ja muiden terveydenhuollon ammattilaisten työhön liittyvät digitaaliset sovellukset ja apuvälineet sekä etäkonsultaation mahdollistavat ja päätöksenteon tuen työkalut kuten tekoälyratkaisut ovat erittäin tervetulleita.

Kevään 2020 e-health-seminaari on järjestyksessään jo viides ja Oulun Yliopiston Lääketieteellinen tiedekunta toimii OuluHealth-yhteistyökumppaneineen tilaisuuden järjestäjänä.

Aika: 2.4.2020 (n. klo. 8:00-16:00)
Toteutus: Etäopetuksena

HUOM: Mukaan mahtuu 40 yritystä ja ilmoittautuminen tulee tehdä viimeistään 16.3.2020 mennessä. Järjestäjä pidättää oikeuden valita näytteilleasettajat ja paikat.

Lisätietoja tapahtumasta tarjoavat:

Jarmo Pääkkönen, projektikoordinaattori, Centre of Health and Technology (seminaarin yritysyhteistyö),
jarmo.paakkonen(at)oulu.fi, p. 040 543 3422

Jarmo Reponen, tietojärjestelmätutkimuksen professori, Oulun Yliopisto (seminaarin opetus),
jarmo.reponen(at)oulu.fi, p. 044 439 4820

Timo Tuovinen, yliopisto-opettaja, LL, Oulun Yliopisto,
timo.tuovinen(at)oulu.fi, p. 041 502 7864

 

ALUSTAVA OHJELMA

Aamupäivän luennot toteutetaan opiskelijoille etäopetuksena.  Toteuttamista varten selvitämme vielä teknisiä mahdollisuuksia sekä mahdollisia rajoitteita. Tavoitteenamme on tarjota ilmoittautuneille yritysksille mahdollisuus seurata luentoja etänä, TBC.

Iltapäivän ryhmätöiden toteuttamiseen yritykset voivat osallistua ennakkoon ja tämä tapahtuu 12 opetusteeman mukaisesti:

1. Potilastietojärjestelmät

2. Sähköiset tietokannat ja päätöksenteon tuki

3. Kansalliset tietojärjestelmät

4. Palvelujärjestelmään integroidut potilaan käyttämät järjestelmät ja laitteet

5. Tietoturva ja -suoja

6. Terveystieto (tiedon hyödyntäminen ja toisiokäyttö)

7. Kohtaaminen digitaalisessa ympäristössä

8. Tietomassoihin pohjautuva lääketiede ja hoito

9. Terveysteknologian arviointi

10. Digitaalisen terveydenhuollon megatrendit

11. Kehitys, tutkimus ja innovaatiotoiminta

12. Lääketieteen tekniikka

Osallistuvien yritysten tulee ilmoittautua ennakkoon ohjeistusta varten sekä lähettää valitun teeman mukainen materiaali ryhmätyötä ajatellen Jarmo Pääkköselle sähköpostilla, 17.3. klo 14.00 mennessä.

← Back to events